L’Égide Antiques werd in 1989 opgericht in het historische hart van Brussel, tussen de Grote Markt en de Zavel.

De jonge jaren

Het echtpaar Di Egidio-Brixhe raakte al op jonge leeftijd gepassioneerd door kunst. Jacqueline kwam in aanraking met de schilderkunst door haar kunstschilderende moeder en de werken van haar schilderende voorouders. Egidio heeft een gave voor tekenen, is geïnteresseerd in alles en houdt van strips.

De paar verzamelt en zal snel deel nemen aan markten en kleine beurzen om “het vak te leren”. Na enkele jaren en met hun diplomas in hand, openden zij hun eerste galerie in 1989, in de Lombardstraat in het centrum van Brussel. Ze spaarden kosten noch moeite om hun dromen waar te maken terwijl ze hun drie kinderen grootbrachten.

Zij specialiseren zich in Europese antiek maar willen bewust generalisten blijven omdat zij zich daar het meest vrij bij voelen! De rode draad van hun filosofie zal hen nooit verlaten: alles is geoorloofd, in vorm en in tijd, zolang het maar interessant, kwalitatief en decoratief is. Voor de klanten, die steeds trouwer worden, is het “liefde op eerste gezicht”-effect onmisbaar !

De internationale betrekkingen nemen toe en de handel met Italië – Egidio’s geboorteplaats – wordt intensiever.

De ontwikkeling

In 1992 ging het echtpaar een nieuwe uitdaging aan en richtte het een grote handelsruimte in op het Sint-Jansplein in Brussel. Een neoklassieke voorgevel met gewelfde etalages, hoge plafonds en een geraffineerde indeling stellen de collectie in de kijker.

De winkel is gespecialiseerd in het aanbieden van high-end stukken aan een kosmopolitische klantenkring. Porselein wordt een stokpaardje en L’Égide is trots het mooiste Europese porselein te verdedigen, met een speciale plaats voor de Brusselse manufacturen.

L’Égide is aanwezig op nationale beurzen en evenementen zoals Eurantica, Brussel en Namen of de Keramiek- en Vuurkunsttentoonstellingen.

 

De volgende generatie

In 2000 kwam Pascal, de zoon van het echtpaar, bij het team. In 2007 was het de beurt aan Aurélie om in het familiebedrijf te stappen. Patrick, Egidio’s jongere broer, is sinds 2006 verantwoordelijk voor de logistiek en een geweldige handler.

De galerie groeit en L’Égide aarzelt niet om grote beeldhouwwerken en schilderijen aan te kopen.
In 2019 lanceert Pascal, kenner en liefhebber van de wereld van de 7e kunst, zijn eigen veilingshuis (https://www.dagotyauction.com).

Aurélie ontvangt u in de galerie, zorgt voor het beheer en de digitale strategie van het bedrijf: het nemen van foto’s, het schrijven en onderzoeken over de objecten en kunstenaars, het ontwikkelen van de online positionering en sociale netwerken. Aurélie is lid van de ROCAD, de Koninklijke Belgische Kamer van Antiquairs en Kunsthandelaars. (https://www.rocad.be/)

Het contact en de tevredenheid van onze klanten blijven onze prioriteit. Uitmuntendheid is de kern van onze filosofie en dat al meer dan 30 jaar.

Kom en ontdek onze beeldhouwwerken, schilderijen, porselein, gepolijste meubels en onze kunstvoorwerpen en curiosa.